Bradavice

Napíšte otázku
  • Peter
    19.04.2021
    Dobrý deň, chcel by som sa informovať ohľadne vírusu HPV, môj kožný lekár mi povedal, že mám tento vírus, dala mi nejaký krém a aj keď sa mi to stiahlo, znova sa to vrátilo, dal som si spraviť obriezku, odvtedy je to v poriadku. Zaujíma ma či je možné sa dať zaočkovať aj keď už ten vírus mám, či je možné dať si spraviť kompletné vyšetrenie (u Vás napríklad) alebo STD vyšetrenie. Zaujíma ma tiež či môžem mať v budúcnosti deti ak som HPV pozitívny?
    • Roman Sokol
      19.04.2021
      HPV sa očkovať môžete dať , deti budete môcť mať a na vyšetrenie na STD sa môžete objednať
    • Peter
      19.04.2021
      Ďakujem
  • Jozef
    25.02.2019
    Dobry den, chcel by som sa spýtať na kondylomy v ústach. Ako velmi su nebezpecne a ako ich odstrániť. Velmi pekne ďakujem!
    • Roman Sokol
      25.02.2019
      výnimočne sa kondylómy môžu vyskytovať aj v ústach , ale priznám sa , že som ich v ústach ešte nevidel....
  • Klaudia
    07.03.2018
    Dobrý deň, Je možné sa nakaziť hpv (typ spôsobujúci genitálne bradavice) kontaktom s krvou osoby ktorá je infikovaná avšak momentálne nemá genitálne bradavice?
  • Roman
    28.12.2017
    Dobrý deň. Vďaka za odpoveď. Aplikovali ste u svojich nakazených pacientov toto očkovanie? S pozitívnym účinkom? Alebo je to iba váš názor, v teoretickej rovine? Ďakujem.
    • Roman Sokol
      28.12.2017
      aplikovali sme aj u našich , aj takých ktorí mali kondylómy, tie sme ale najskôr odstránili a potom aplikovali vakcínu s efektom , nemali recidívu , RS
  • Roman
    23.12.2017
    Dobrý deň. Už takmer trištvrte roka liečim genitálne bradavice v oblasti konečníka a v oblasti podbruška. Najprv u kožnej lekárky kryoterapiou spolu s krémom Aldara a následne Wartec-om. Bradavice sa objavujú stále znova a znova.Nepomáhala ani imunitná liečba isoprinosinom. Preto mi bolo odporúčané riešiť imunitu prostredníctvom imunologickej ambulancie. No žiadna viditeľná zmena ani po dvoch mesiacoch injekčnej liečby. Doktorka mi odporučila zvážiť možnosť očkovania Garsadilom 9 alebo Silgardom. No nevedela povedať, či to očkovanie by malo vplyv na ústup príznakov. Nie je to lacné očkovanie. Preto sa pýtam: Má zmysel toto očkovanie, ak je vírus a s ním spojené príznaky v tele?
    • Roman Sokol
      27.12.2017
      očkovanie má vždy zmysel , pravda je ale aj tá , že pôsobí skôr preventívne , RS
  • LudmilaStafurova
    01.02.2017
    Dobry den, rada by som vas touto cestou poprosila o pomoc s vyskumom k mojej diplomovej praci, ktora sa zaobera psychosiacialnymia aspektmi ludskeho papilomavirusu HPV a jeho vplyvom na sexualny zivot. Dotaznik uvedeny nizsie je vhodny pre vsetkych ludi, ktori boli alebo su diagnostikovani na HPV. Vopred dakujem za vas cas a pomoc. http://vyskum.prosurvey.sk/index.php/294817/lang-sk Ludmila S.
    • Roman Sokol
      01.02.2017
      pekný večer , v zásade a nebránim takémuto dotazníku , ale privítal by som postup , že by ste sa najskôr spýtali admina stránky či si dotazník môžete uverejniť... mám nasledovné otázky : bol dotazník schválený nejakou etickou komisiou ?
  • Misiak
    12.09.2016
    Prosim o odpoved ci je mozne ze hore spominany virus v tele vobec nemam. Ci sa nejedna len o pametovu stopu a nemoc nehrozi (neni treba liecit a neprenasa sa). Dakujem
  • Misiak
    07.09.2016
    Dobrý deň, no mne sa rozpadá vzťah len z dôvodu ze mam na papieri vytlačené HSV-1 pozitív a stále neviem čo to presne znamená. Dočítal som sa že Každý deň sa ľudské telo stretáva so stovkou vírusov ktoré zneskodni a na ktoré si vytvorí v krvi protilatky aby ho nabudúce dokázalo skôr zničiť. Podstata toho testu je založená na vyhladani tých protilatok takže je možné ze ten vírus v sebe vôbec nemám? Že som sa s ním len v minulosti stretol? Že moja imunita si s ním poradila a aby zabezpečila lepšiu ochranu tak stále produkuje tie protilatky? Takže ak ten vyrus v sebe nemám nie som nebezpečný pre nikoho. Prosím o odpoveď či je to možné ze ten vírus v sebe vôbec nemám aj napriek tým testom. Ďakujem
  • Misiak
    06.09.2016
    Na vyziadanie som si dal spravit krvne testy z ktorych mi vyslo ze mam HSV-1 ... co to teraz znamena? Docital som sa ze tym vyrusom je nakazenych 95% celovsetovej populacie. Ze vecsina sa nakazi este v predskolskom veku a cely zivot nemaju s tym ziadny problem. Takze keby dali tym detom spravit tie iste testy ako mne maly by taky isty vysledok ako mam ja? HSV-1 pozitivny???
    • Roman Sokol
      07.09.2016
      Pekný deň , ja by som s a PSV nebál, naozaj ním trpí vysoké percento populácie , ja by som mal obavy skôr z HPV , to je pre muža dôležitejšie vyšetrenie , s pozdravom RS
  • eM
    05.09.2016
    Zdravim. Po akej dobe od rizikoveho stretnutia je mozne z krvi alebo mocu zistit ci som nakazeny herpesom? Teda po kolkych dnoch si mozem dat spravit testy s pravdivim vysledkom?